dijous, 8 de desembre del 2016

Curació de continguts: Pinterest

La curació de continguts és una de les tècniques d'aprenentatge que hem comentat a classe de "Cultura audiovisual" i que us hem proposat de posar en pràctica amb la xara social anomenada PINTEREST.

En aquesta xarxa podreu elaborar taulers d'imatges temàtics com si foren composicions o collages que us permetran, a més d'ampliar els vostres coneixements, desenvolupar la vostra creativitat. Precissament l'èxit de Pinterest es deu al fet que es poden establir relacions conceptuals i desenvolupar idees innovadores a partir de creacions anteriors.

Per anar fent pràctic us propose que feu un tauler de "Cinema en blanc i negre" per a posar en relació totes les pel·lícules a les que hem fet referència durant el trimestre.

El cinema es va inaugurà com a espectacle a París l’any 1895 en blanc i negre. Però ben prompte aparegué el cinema en color, de fet el 1917 ja es feien tota mena provatures estimulades per la indústria que en 1939 amb  "Lo que el viento se llevó" va impulsar el technicolor a escala mundial. Malgrat tot, l'estètica del cinema en blanc i negre ha perviscut i fins i tot, en les darrers dècades hem vist un reviscolament del gènere amb títols com "The Artist", "Blancanieves", "Toro salvaje, "Nebraska", "El abrazo de la serpiente" etc.






Per a saber-ne més:
- Índex de títols de la Filmoteca.