dimarts, 27 de gener del 2015

Te'n véns de viatge a la Malva-rosa?

Identificar els elements del patrimoni cultural que ens modela en tant que col·lectiu social és una tasca imprescindible per a pensar-nos com a éssers socials.

Al PPT "Viatge a la Malva-rosa" trobareu detalls de com podem analitzar el nostre entorn per elaborar una visió més acurada de la nostra realitat i dels elements que ens configuren. Amb tot, som conscients que també podem construir el nostre imaginari col·lectiu per mitjà de plataformes on line que ens donen l'oportunitat de contar-nos. La voluntat d'aquests treballs consisteix a dotar-nos d'eines que ens visibilitzen en tant que barri i comunitat social que desitja millorar el seu entorn. En aquest sentit fa temps que començàrem el projecte "La pell del meu barri" que pretenia arreplegar històries de vida de les gents dels poblats marítims.

Al capdavall, es tracta com en aquesta plataforma de Google Art Project "Galeria d'Art Sorolla" de utilitzar les eines TIC i les aplicacions mòbils per contar-nos. Com veureu al final del PPT altres barris de la ciutat de València han trobat fórmules noves per visibilitzar-se, nosaltres des dels àmbits educatius tenim l'obligació de dotar els nostres alumnes dels instruments comunicatius del s. XXI. En aquesta línia de treball participarem a la VALENCIADA 2015 i intentarem aplicar al nostre barri algunes de les idees que hi posarem en pràctica com són la geolocalització d'elements del patrimoni cultural, la utilització no sols de codis QR per visibilitzar aquests referents culturals sinó també tota mena de recursos propis del posicionament SEO (tags o etiquetes, títols pertinents o en forma de preguntes, enllaços als diferents apartats del projecte, etc.).