diumenge, 3 de març del 2013

Entorns Personals d'Aprenentatge

Els EPA (Entorns Personals d'Aprenentatge) ens serveixen per aprendre a aprendre, per a estar al dia dels temes que ens interessen i per a fer que la informació que nosaltres considerem important ens arribe per mitjà dels dispositius mòbils.

Volem aprofitar aquests EPA per a difondre la importància de Isabel de Villena en la història de la literatura i de la nostra cultura. Amb aquesta presència en la xarxa volem retre homenatge a l'escriptora que ha donat nom al nostre institut IES Isabel de Villena de la Malva-rosa (València-Espanya). Si vols comprobar que saps sobre aquesta escriptora contesta aquest formulari sobre Isabel de Villena.

Altres formes de crear presència en la xarxa per a donar a conéixer la rellevància d'Isabel de Villena serà crear el hastag #isabeldevillena i relacionar-lo amb el #diadeladona i amb el d'altres instituts de la Comunitat Valenciana que també tenen nom de dona: #federicamontseny, #mariamoliner, #claracampoamor, etc.

Un tercer equip triarà qualsevol dels recursos TIC, multimèdia i de xarxes socials que hem vist fins ara per donar a conéixer la figura d'Isabel de Villena. Ací teniu alguns més: avatars que representen els estudisos de l'escriptora, diaris on line sobre les notícies relacionades amb les dones, etc. 

Per últim, el tercer equip s'encarregarà dels PPT sobre Isabel de Villena i del mur dels personatges femenins.

A més, els EPA ens seran d'utilitat per a moltes altres coses, com per exemple:
  1. Aprendre més sobre les TIC i sobre qualsevol tema que ens interesse... i al nostre propi ritme.
  2. Desenvolupar la nostra competència per aprendre al llarg de la vida.
  3. Participar en xarxes socials professionals i en comunitats de pràctiques.
  4. Convertir-nos en prosumidors de coneixement lliure i obert.
  5. Divertir-nos.